Wat doet de makelaar?

wonen1
wonen2
wonen3
wonen4
wonen5
wonen6
wonen7
wonen8
wonen9
wonen10

Wat doet een makelaar?
Een huis verkopen doe je niet zomaar. Er moeten nog al wat zaken worden geregeld; zoals een energielabel en een goede koopakte. Een makelaar in de hand nemen voor een of meer onderdelen van dit verkooptraject, is dus geen gekke gedachte. De makelaar kan je helpen bij:

Het bepalen van de verkoopprijs
Om tot een realistische vraagprijs te komen, speelt er meer dan de laatste marktontwikkelingen. Zo moeten bijvoorbeeld de technische staat, gemeentelijke belastingen, lijst van roerende zaken, erfpacht en onderhoudssituatie nauwkeurig in kaart worden gebracht.

Het bepalen van een verkoopstrategie
De makelaar adviseert over de in te zetten middelen en media. Welke internetsites? Een advertentie? In een regionale krant? Posters? De makelaar weet welke geschikt zijn voor jouw huis. Hij of zij verzorgt professionele uitingen. Er worden aantrekkelijke maar reële foto's gemaakt en er komt een duidelijke en goed lopende verkooptekst.
Begeleiding bij bezichtigingen
De makelaar is goed op de hoogte van alle technische zaken en zorgt dat het huis representatief is. Hij of zij voorziet de kijker van de nodige relevante informatie.

Onderhandeling
De makelaar is gewend te onderhandelen. Hij of zij weet precies binnen welke marges er kan en mag bewogen worden. En, welke zaken moeten worden meegenomen zoals financieel voorbehoud of achterblijvende roerende zaken.

Koopakte
Gefeliciteerd! Het huis is verkocht. De makelaar stelt de koopakte op en neemt daarin mee de ontbindende voorwaarden, de opleveringsdatum en alle gemaakte afspraken.

De overdracht
Voordat de overdracht bij de notaris officieel plaats vindt, volgt er nog een inspectie van het huis. Is alles nog in die staat waarin de koper het eerder heeft gekocht?
Je ziet, er komt best nog wel wat kijken bij de verkoop van een huis. De makelaar helpt je graag bij een of meer van deze zaken. Loop eens langs en informeer wat er mogelijk is.

 

 

Contact

F. Verburg
Molenstraat 5
4061 AA Ophemert

Tel: 0344 - 66 20 41

E-mail

    info@fverburg.nl

Bel me


(naam)
(tel)
captcha
(beveiligingscode)
Social  
 
Volg ons op Twitter   Volg ons op Facebook