Aan- en verkoop

land1
land2
land3
land4
land5
land6
land7
land8
land9
land10

De aan- of verkoop van een boerderij of agrarische grond is een complexe en soms emotionele gebeurtenis. We vinden het belangrijk dat er bij een dergelijke transactie voldoende tijd wordt genomen. Uiteindelijk moet de uitkomst natuurlijk in uw voordeel zijn.
Wij begeleiden u binnen het kader van hetgeen in de opdracht is overeengekomen gedurende de afwikkeling van het volledige traject. Tijdens het traject wijzen wij u op, voor zoverre ons bekende, consequenties of zaken welke ook aandacht behoeven en waaromtrent eventueel derden deskundige of andere opdrachten gegeven dienen te worden. 

 

Waarom een makelaar inschakelen?
Wilt u uw boerderij of landelijke woning verkopen? Of een nieuwe boerderij of landelijke woning vinden in landelijk of agrarisch gebied? Wie van plan is een boerderij of landelijke woning te kopen, is vooral bezig met het object zelf. Voldoet die aan alle wensen als het gaat om ruimte, locatie, betaalbaarheid? U kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan. Maar vaak komt er meer bij kijken, dan in eerste instantie wordt gedacht. Ook bij de aankoop van een volgende boerderij of landelijke woning kunt u nog steeds voor verrassingen komen te staan.

Zelf doen
Natuurlijk, u kunt tegenwoordig meer zelf doen. Zo is het natuurlijk prima om eerst zelf op onderzoek uit te gaan. Oriënteert u zich eerst eens op internet. Wanneer u streek of locatie nader bepaald heeft, loop dan eens langs een makelaar om in de etalage naar de presentaties te kijken. Ook een makelaarskrant met actueel aanbod biedt allerlei informatie. Rij door de buurt die aanspreekt en noteer de te koop staande objecten welke middels bebording worden aangeboden (een klein deel van het aanbod wordt zonder bebording verkocht). Zo krijgt u een goed beeld van uw woonwensen, de mogelijkheden en prijzen. Vervolgens zoekt u op internet naar geschikte objecten. Ten slotte kunt u via uw bankadviseur of financieel intermediair uw totale mogelijkheden in beeld brengen. Maar dan?

 

Aankoop
Er komt nog al wat kijken bij een aankooptransactie. Bijvoorbeeld de taxatie van het object de contacten met de notaris of de onderhandelingen. Kennis van de wirwar aan regelgeving over bijvoorbeeld bouwkundige aspecten, is van groot belang. Zo is de juiste waardebepaling een belangrijk onderdeel van de voorbereiding van een makelaar. Is de opdrachtgever gerechtigd om die opdracht te geven? Is er door niemand beslag gelegd op het huis? Wat staat er in het bestemmingsplan? Zijn er planologische plannen die gevolgen hebben voor de waarde van het huis? Zaken die vooraf goed duidelijk moeten zijn.

Verkoop
Ook de verkooptransactie vraagt de nodige inspanning en expertise. Wat is bijvoorbeeld de beste verkoopprijs? Het kopen of verkopen van een huis is dus beslist geen eenvoudige zaak. Niet voor niets bestaat de 3 dagen bedenktijd regeling. Maar voor de meeste mensen is het wel een van de belangrijkste beslissingen van hun leven. Daarom is een goed advies en persoonlij¬ke begeleiding van een betrouwbare adviseur van groot belang.Een makelaar kent het gebied, kan een gedegen oordeel geven over de staat van het te koop staande huis. De makelaar is ervaringsdeskundig die elke dag met aankoop- of verkooptransacties bezig is en dus een reële koop- of verkoopsom kan bepalen. De makelaar weet welke instrumenten moeten worden ingezet om voldoende kijkers te trekken en kan goed onderhandelen zodat u niet te veel betaalt of te weinig krijgt.
Het aan- en verkopen van een woning is een persoonlijke en soms emotionele zaak. Het is daarom van belang een professionele bemiddelaar in huis te hebben. Onze makelaars hebben zicht op de markt en kunnen met u in alle rust uw opdracht analyseren en de mogelijkheden bekijken.
Door ons worden, in regelmatig overleg met u, tijdens het traject aanpassingen aan de reacties en marktontwikkelingen voorgesteld en bij akkoord uwerzijds toegepast, zodat er praktische begeleiding is van het begin tot het eind.

 

Contact

F. Verburg
Molenstraat 5
4061 AA Ophemert

Tel: 0344 - 662041

E-mail

    info@fverburg.nl

Bel me


(naam)
(tel)
captcha
(beveiligingscode)
Social  
 
Volg ons op Twitter   Volg ons op Facebook